1 TAVO RECEPTAI: Datulių pyragas su medumi

2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Datulių pyragas su medumi


Datulių pyragas su medumi



INGREDIENTAI:
250 g datulių be kauliukų,
100 ml vandens,
150 g sviesto arba margarino,
2 kiaušiniai,
200 ml cukranendrių cukraus,
100 ml medaus,
200 ml grietinės,
350 ml miltų,
1 1/2 šaukštelio sodos,
2 šaukšteliai kardamono,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
medaus.

GAMINIMAS:

Datules supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies virkite apie 15 minučių, kol pasidarys tyrė. Sviestą arba margariną ištirpinkite. Kiaušinius išsukite su cukranendrių cukrumi, įmaišykite medų, pravėsusį sviestą, išmaišytą su grietine, datulių tyrę.

Miltus sumaišykite su soda, kardamonu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite į tešlą. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą, miltais pabarstytą 20x30 cm dydžio kepimo formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 50 minučių. Pyragą išverskite iš skardos, patepkite medumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą