1 TAVO RECEPTAI: Apelsinų ir šokolado pyragas

2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Apelsinų ir šokolado pyragas


Apelsinų ir šokolado pyragas




INGREDIENTAI:
150 g šokolado (geriausia apelsinų skonio),
250 ml "Dansukker" šokolado skonio cukraus miltelių,
150 g nesūraus sviesto,
4 kiaušiniai,
1 valgomasis šaukštas cukraus miltelių.

A p e l s i n ų šerbetas:
150 ml vandens,
75 ml cukraus,
500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (arba apelsinų sulčių).


P a s i f l o r ų padažas:
4 pasifloros,
100 ml cukraus,
400 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

P a p u o š t i:
2 apelsinai.
GAMINIMAS:

Apelsinų ir šokolado pyragas. Šokoladą, sviestą ir šokolado skonio cukraus miltelius ištirpinkite dubenyje virš indo su karštu vandeniu. Įmuškite kiaušinių trynius ir maišykite, kol masė taps standi. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir maišykite, kol masė atvės.

Išplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus su cukraus milteliais. Išplaktus baltymus įmaišykite į šokolado masę ir viską supilkite į sviestu išteptą apvalią kepimo formą (maždaug 23 cm skersmens). Apelsinų ir šokolado pyragą kepkite orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.

Apelsinų šerbetas. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Užvirinkite apelsinų sultis ir virkite, kol liks pusė tūrio. Nuo verdančių sulčių nugriebkite putas. Sumaišykite cukraus sirupą su sultimis ir pagal skonį pagardinkite citrinų sultimis. Mišinį nukoškite. Šerbetą šaldykite šaldiklyje, kartais pamaišykite.

Pasiflorų padažas. Virinkite apelsinų sultis su cukrumi, kol skystis sutirštės. Išimkite iš pasflorų kauliukus nir sudėkite vaisius į padažą. Palikite padažą atvėsti. Supjaustykite 2 nuluptų apelsinų skilteles ir sumeskite jas į pasiflorų padažą. Padažą patiekite su šerbetu ir apelsinų bei šokolado pyragu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą