1 TAVO RECEPTAI: Apelsinų ir morkų pyragas

2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Apelsinų ir morkų pyragas


Apelsinų ir morkų pyragas



INGREDIENTAI:
Energetinė vertė: 3924 kcal

175 g margarino,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
150 g miltų,
1 pak. kepimo miltelių,
100 g avižinių dribsnių,
300 g morkų,
100 g kubeliais supjaustytų apelsinų cukrinukų (cukatų),

1 didelis apelsinas (arba apelsinų esencijos bei 6 valg. š. apelsinų sulčių),
3 valg š. romo,
margarino formai ištepti.
GAMINIMAS:

Riebalus, išėmę iš šaldytuvo, atšildykite iki kambario temperatūros ir ištrinkite iki purumo. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išmaišykite su druska bei cukrumi ir palikite 20 min. pastovėti. Tada ištrinkite iki purumo. Į riebalus po šaukštą įmaišykite trynių masę.

Persijoję miltų ir kepimo miltelių mišinį, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir suberkite į kiaušinių ir riebalų masę. Sutarkuokite morkas bulvių trintuve arba virtuviniu kombainu (smulkiai). Citrinų cukrinukus smulkiai sukapokite. Citrinų cukrinukus, nutarkuotą apelsino žievelės geltonąjį sluoksnį (galite pakeisti apelsinų esencija) ir sutarkuotas morkas įmaišykite į tešlą.

Supilkite apelsinų sultis. Baltymus, išplakę iki standumo, atsargiai įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į riebalais išteptą 26 cm skersmens tortinę arba kekso formą. Kepkite 40 min. 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala). Morkų pyragas atrodys ypač gražiai, jei papuošite jį marcipaninės masės morkytėmis. Jas pagaminti visai nesudėtinga.

Išminkykite 300 g minkštos marcipaninės masės. 1/4 šios masės nudažykite žaliais maistiniais dažais. Likusią-oranžine spalva, kurią gausite, sumaišę po kruopelę geltonų ir raudonų dažų. Sukočiokite ploną oranžinės spalvos ritinėlį ir supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Iš jų suformuokite smailėjančias morkytes.

Peilio nugarėle padarykite negilias įpjovas, kad morkytės būtų kaip tikros. Iš žalios spalvos marcipaninės masės pirmiausiai susukite rutulį, tada plonai iškočiokite. Išpjaukite nedidelius stačiakampius ir vieną ilgesniąją kraštinę supjaustykite. Susukite, kaip žalumynus-morkų lapelius.

Morkų "lapelius" šiek tiek išlenkite į išorę ir prilipinkite prie morkyčių. Kad marcipaninės morkytės geriau laikytųsi ant pyrago, jo viršų aptepkite baltuoju glajumi ir, jam dar nesustingus, įspauskite morkytes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą