1 TAVO RECEPTAI: RECEPTAI

RECEPTAI

 RECEPTAI

MĖLYNIŲ TORTAS

Mėlynių tortas



INGREDIENTAI:

T e š l a i:
200 g minkšto sviesto,
200 g cukraus pudros,
po pusę pakelio vanilinio cukraus ir kepimo miltelių,
5 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio pudingo,
170 g tarkuoto šokolado ir riešutų.


Į d a r u i:
0,5 l grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2 pakelių grietinėlės standiklio,
250 g mėlynių,
2 valg. šaukšt. romo. 
 
GAMINIMAS:


Sviestą su cukraus pudra (150 g), vaniliniu cukrumi ir tryniais išplakite iki putų. Miltus sumaišykite su pudingu ir kepimo milteliais, įmaišykite tarkuotą šokoladą ir riešutus. Baltymus su likusia cukraus pudra (50 g) išplakite iki standumo ir lengvai įmaišykite į tešlą.

Viską sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Iškeptą pagrindą atvėsinkite ir išimkite iš formos. Vėliau šaukštu jame padarykite duobutę (maždaug 3-4 cm gylio ir tokio dydžio, kad šonuose dar liktų po 1,5 cm). Išimtą dalį sutrupinkite.

Įdaras. Suplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir grietinėlės standikliu. Suberkite mėlynes, 2/3 trupinių, supilkite romą ir viską lengvai išmaišykite. Įdaro pripildykite torto pagrindą. Apibarstykite tortą likusiais trupiniais ir cukraus pudra.