1 TAVO RECEPTAI: Persikinis pyragas

2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Persikinis pyragas


Persikinis pyragas



INGREDIENTAI:
180 g miltų,
15 g "Dansukker" rudojo cukraus,
150 g sviesto arba margarino,
1 kiaušinis.

P e r s i k i n i s užpilas:
2 kiaušiniai,
250 g grietinėlės,
20 g bulvių krakmolo,
100 g cukraus miltelių,
3 g vanilinio cukraus,
3 persikai.


P a p u o š i m u i:
persikai,
cukraus miltelių.
GAMINIMAS:

Į dubenį suberkite miltus, cukrų ir sutarkuotą šaldytą sviestą arba margariną. Minkykite, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite išplaktą kiaušinį. Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje ir bent pusvalandį palaikykite šaltai. Tešlą subadykite šakute ir 10 minučių kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje.

Sumaišykite kiaušinių trynius su grietinėle. 50 g cukraus miltelių, bulviniu krakmolu, vaniliniu cukrumi ir supjaustytais persikais. Įmaišykite kiaušinių baltymus, išplaktus su 50 g cukraus miltelių. Išėmę pyragą iš orkaitės, supilkite persikinį užpilą ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Iškeptą pyragą papuoškite persiko skiltelėmis ir atvėsus apibarstykite cukraus milteliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą