1 TAVO RECEPTAI: Želė tortas

2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Želė tortas

Pridėti antraštę

Želė tortas 


INGREDIENTAI:

1 pakelio citrinų želė,
1 pakelio braškių želė,
15 g želatinos,
200 g varškės,
200 ml natūralaus jogurto,
100 g cukraus,
1 puodelio rabarbarų,
šviežių braškių.


GAMINIMAS:

Želatiną išbrinkinkite. Atskiruose induose pasiruoškite citrinų ir braškių želė, atvėsinkite. Rabarbarus supjaustykite gabaliukais. užvirinkite apie 100 ml vandens, sudėkite rabarbarus, supilkite cukrų ir virkite, kol jie suminkštės.


Atvėsinkite, įdėkite varškę ir jogurtą, gerai išmaišykite. Pasiruoškite indą, kuriame formuosite tortą. Įpilkite sluoksnį citrinų želė, į ją sudėkite braškių puseles, padėkite į šaldytuvą stingti. Tada supilkite likusią citrinų želė, sustingdykite.

Ant viršaus pilkite sluoksnį baltos masės, vėl sustingdykite. Tuomet pilkite braškių želė, baltą masę ir vėl braškių želė. Nepamirškite, kad kiekvienas sluoksnis turi sustingti ir tik tada pilkite kitą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą