1 TAVO RECEPTAI: Varškės tortas su braškėmis

2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Varškės tortas su braškėmis


Varškės  tortas su braškėmis



INGREDIENTAI:

4 kiaušinių,
325 g cukraus,
1 pakelių vanilinio cukraus,
150 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
250 ml pieno,
30 g želatinos,
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
3 kiaušinių trynių,
500 g varškės,
600 ml grietinėlės,
600 g braškių,
2 pakelių grietinėlės standiklio,
40 g paskrudintų migdolų,
mėtų lapelių.


GAMINIMAS:

Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius suplakite su 125 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Įdėkite atskirai išplaktą baltymą. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, pateptą riebalais. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-25 min.

Atvėsinkite ir perpjaukite paplotį perpus išilgai. Želatiną išbrinkinkite. Pieną užvirinkite su citrinos žievele ir 200 g cukraus, nukaiskite. Karštoje masėje išmaišykite trynius, ištirpinkite želatiną, atvėsinkite. Įmaišykite varškę. Padėkite kremą į šaldytuvą 20 min.

Išplakite 200 ml grietinėlės ir įmaišykite į masę. 200 g braškių atidėkite papuošti. Likusias uogas supjaustykite ir įmaišykite į varškės masę. Vieną biskvito paplotį įdėkite į torto formą. Ant viršaus uždėkite kremą, ant jo - antrą paplotį.

Padėkite į šaldytuvą. Suplakite likusią grietinėlę, įdėkite grietinėlės standiklio ir įberkite likusį vanilinį cukrų. Papuoškite tortą grietinėle, migdolais, uogų puselėmis ir mėtų lapeliais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą