1 TAVO RECEPTAI: Bandelės su cinamonu, razinomis ir graikiniais riešutais

2011 m. liepos 18 d., pirmadienis

Bandelės su cinamonu, razinomis ir graikiniais riešutais

Bandelės su cinamonu, razinomis ir graikiniais riešutais




INGREDIENTAI:
2 pakeliai sausųjų mielių,
4 1/2 stiklinės miltų,
1 1/2 stiklinės pasukų,
1/2 stiklinės aliejaus,
4 šaukštai cukraus,
šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio sodos.



Į d a r y t i:
1 1/2 stiklinės rudojo cukraus,
100 g sviesto,
šaukštas malto cinamono,
1/2 stiklinės razinų,
1/2 stiklinės graikinių riešutų.
GAMINIMAS:

Mieles ištirpinkite 1/4 stiklinės šilto vandens. Pasukas pašildykite iki tokios pat temperatūros kaip vanduo ir sumaišykite. Berkite miltus, cukrų, druską, sodą, liekite aliejų. Maišykite, kol tešla susisuks į kamuolį. Jį iškelkite ant miltais pabarstytos lentelės ir 10 minučių minkykite.

Tešlą dėkite atgal į dubenį, uždenkite plėvele ir 30 min. palaikykite šiltoje vietoje. Tada gabalą sumaigykite, suformuokite 20x40 cm stačiakampį ir palikite dar 30 minučių. Paruoškite įdarą: sviestą, rudąjį cukrų, razinas, riešutus ir cinamoną sumaišykite. Įdarą krėskite ant tešlos, tolygiai paskleiskite, tik nuo ilgojo krašto 1 cm palikite tuščią.

Lakštą spausdami susukite į ilgą vyniotinį, kraštelį be įdaro gerai prispauskite. Vyniotinį supjaustykite trijų centimetrų pločio griežinėliais. Juos išdėliokite į sviestu išteptą skardą ir 30 minučių palikite kilti. Tik skardą šaukite į iš anksto iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, pyragėlius kepkite 15-20 minučių.


Bandelės su cinamonu, razinomis ir graikiniais riešutais


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą